Skip to main content

1° Kleinkunstkaffee

met nieuw programma: 'Kolders'. van het duo Vos & Wezel

Marteko VZW organiseert op 12 mei het 1° KleinKunstkaffee. De nieuwe voorstelling van Vos en Wezel Kolders kent er haar premiere. Tickets kosten 10 euro. Spnosors kunnen steunen met een sponsorpakket. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Kolders

Kolders pretendeert een hommage aan de kleinkunst te zijn.   

Kris De Bruyne, Zjef Vanuytsel, Wim De Craene, Jan De Wilde, Johan Verminnen, Bram Vermeulen, Herman van Veen: het zijn mensen die het Nederlandstalige lied naar een hoog niveau hebben getild. 

Samen met nóg tal van artiesten, zorgden zij voor een rijk gevuld archief: een schatkamer vol parels en fijngeslepen diamanten. Het was voor ons – Vos & Wezel – een waar genoegen om die schatkamer te doorsnuffelen en er een evenwichtige selectie aan liederen uit te puren. Na een paar jaar zoeken, slijpen en schaven zijn wij tot Kolders gekomen. 

En het is méér dan alleen maar een liedjesprogramma geworden. Naast de muziek zijn er ook mythes en verhalen over het genre op zich en over de hoofdrolspelers.

Zo refereert Kolders niet alleen aan de gezelligheid van de grote kleinkunstdagen uit  de jaren zeventig en tachtig van vorige eeuw. Het wordt ook nog eens interessant.

 Zowel voor het publiek als voor ons, want er is ruimte voor interactie. Uitwisselen van ideeën, anekdotes, weetjes... het kan allemaal. En uiteraard mag er ook gelachen worden. 

 Enfin, misschien moet je gewoon maar eens komen kijken en luisteren?

Première op donderdag 12 mei 2022, om 19u30 uur, in jeugdhuis Den Couter voe groote menschn (Komstraat 26, Poperinge). Deuren 19u00